Druerne og området

udsigt - gross U_resize_resizeVi vil sælge vin, hvor det er tydeligt – allerede fra første smagning af vinen – at den har en ganske særlig karakter. Det får man fra vinområder, hvor vindyrkningen og vinfremstillingen sker med indlevelse af de mennesker, der gennem generationer er stolte over deres historie, erhverv og ikke mindst af resultatet af vinfremstillingen.

Sådan et område har vi fundet i Gross Umstadt i Sydtyskland, hvor vi er kommet gennem en lang årrække og har udviklet tætte venskaber med stedets vinbønder. Det har givet os mulighed for – som de eneste i Danmark – at importere områdets vine hertil, så endnu flere kan nyde det, der formentlig er de bedste Rieslingvine og hvidvine overhovedet.

brochure7_resizeVinen produceres uden hjælp af plukkemaskiner – de håndplukkes med stor varsomhed. Her er en af årsagerne til den udsøgte kvalitet af vinene. Den anden er kældermesteren, der er stolt af sit arbejde og kender sit håndværk fuldt ud. Vi har selv fornøjelsen af ind i mellem at deltage i høsten.

Burgunderdruens mange udgaver 

Den tyske Burgunderdrue, som du finder i mange af vore vine, hedder på fransk Pinot. Så Weisser Burgunder er altså identisk med Pinot Blanc. Den franske betegnelse på druen Spätburgunder er Pinot Noir. Druen Grauer Burgunder er identisk med Pinot Gris. Som en særlig sjældenhed har vi også vin med den røde rieslingdrue hjemme i øjeblikket – Roter Riesling, som altså stadig er en hvidvin. Se vores vinliste fra Tyskland her.